maanantai 30. toukokuuta 2011

Sadepäivän sisältöä...

Aamupäivällä olimme kahvilla ja leikkimässä parhaimman ystäväni luona. Yritämme tavata tätä ihanaa perhettä niin usein kuin mahdollista ja melkein kerran viikossa se onnistuukin! Nyt vain odottelemme ensi viikonloppua, kun lähdemme kaikki yhdessä matkalle:)

Meillä on ystäväni kanssa mahtava lastenvaatteiden kierrätys-sopimus. Meillä on lähes samanikäiset lapset, vain toisinpäin, eli hänellä vanhempi lapsi on tyttö ja nuorempi poika. Vaihdamme lastenvaatteet päikseen aina kun kyseinen koko jää pieneksi omalle lapselle. Heti on seuraava käyttäjä valmiina! Tämä systeemi on toiminut meillä hyvin ja olemme varmasti säästäneet pitkän pennin, vaikka molemmat olemmekin hullaantuneet shoppailemaan lastenvaatteita...joskus viisi tuntia putkeenkin, unohtaen kokonaan, että voisi välillä mennä vaikka lounaalle! Vappu sai tänään lahjaksi ihanan kesätopin, kiitos vaan paljon!


Kalle nukahti heti sohvalle, kun pääsimme vierailulta kotiin, kotiinlähdön kiukuttelun uuvuttamana veikkaan. Kalle niin mielellään jäisi vaan leikkimään ja leikkimään... Vappu kyllä nappasi maitopullonsa ja kömpi vaunuihinsa, mutta toisin kuin äidin suunnitelmissa oli, Vappua ei nukuttanut ollenkaan. Eli se siitä vaatekaappien järjestämisestä. Se olisi ollut äidin mielestä hyvää sadepäivän puuhaa, KUN molemmat lapset nukkuu. Ei pitäisi kovasti suunnitella mitään, silloin yleensä käy juuri näin. Päätimme Vapun kanssa alkaa ruuanlaittoon.


Vappu koemaistoi kaikki perunat, porkkanat ja sipulit jo ennen kuorimista. Olimme siis tekemässä kasvispihvejä, vähän tyylillä "mitä raaka-aineita nyt kaapista sattuu löytymään". Ja tänään näihin piffeihin löytyi:

porkkanoita
sipuleita
perunoita
kananmunia
edam-juustoa
korppujauhoa
tomaattimurskaa
suolaa, pippuria
(ja vähän kaikkea muutakin mausteita)


Eikä mennyt kauaa, kun minulla oli jo toinenkin apulainen ruuanlaitossa! Kalle keskittyi lähinnä seoksen maisteluun..."namm, sipuulia!"


Lätsyttelimme reilulla kädellä pihvit uunipellille ja paistomme niitä ajan x:)


Ja ihan hyviähän niistä tulikin! Nämä yleensä hupenee jo tässä ihan "maistellessa"...
Ruuan päälle Vappukin alkoi vihdoin näyttää valmiilta nukkumaan, mutta niinkuin aina, Vapun nukuttaminen on helpommin sanottu kuin tehty. Hihkumista kuului vielä äsken, mutta nyt on hiljaista. Kalle sai laittaa Myyrä-videon hetkeksi pyörimään ja äiti järjesti hieman sitä lastenvaatekaappia. Ja kaikkein hienointa: ulkona paistaa aurinko! Huomista odotellessa, jos se kesä siitä alkaisi!


(Tässä vähän Vappu-neidin suosikkeja pinottuna, vaikka eivät ne kauaa järjestyksessä pysy.
Olemme hullaantuneet nyt tuohon ihanaan turkoosiin!)

2 kommenttia:

 1. Oih mitä kasvispihvejä! Joskus pitäs mennäkii vaa syömää, eikä shoppailla ollenkaa ;)tai ainakaa viittä tuntii..
  On vaan ihanaa, et lastenvaatteet tulee käyttöön, tämän paremmin ja näppärämmin niitä ei vois kierrättää! Vaikka on kyllä tosi hassua, miten jotkut värit leimaantuu niin kovasti käyttäjäänsä, kuten se lila, tai limen vihree ;)
  Sateinen ja harmaa aamukin muuttuu aina paremmaksi, kun voi juoda aamukahvin ihanimman ystävän ja hassujen pienten murujen kanssa <3
  -A

  VastaaPoista
 2. En olekaan pitkään aikaan tehny kasvispihvejä, pitänee kokeilla näitä :)

  VastaaPoista