keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

21. kesäkuuta

Eilen oli syntymäpäiväni. Kylläkin melkein tavallinen päivä, koska synttärikakun olen leiponut aina vasta juhannukseksi. Sain kuitenkin aivan ihania lahjoja! (Yhdellä niistä kirjoitan juuri tätä blogia!)
Pidän omasta syntymäpäivästäni, noin niinkuin päivämääränä. Ja siitä, että on KESÄ! Ja eilenhän se olikin parhaimmillaan...satoi rakeita ja ukkosti! Tuli ihan lapsuuden kesät mieleen, kun sähköt menivät. Laitoin kynttilöitä palamaan ja tyhjennettiin lasten kanssa karkkipussi...
Kokeilin viikonloppuna ensi kertaa tehdä raparperi-louhisaarenjuomaa. Olen ennen tehnyt vain tavallista "raparperisimaa".  Sitä on jo päässyt maistelemaan ja ihan hyvälle vaikuttaa. Ja ainahan siinä käy niin, että se viimeinen pullollinen on parasta. Juhannusvieraille on aina mukava tarjota jotakin "uutta", kakku on ollut pitkään mietinnässä...vielä on kaksi vaihtoehtoa. Ehkä leivon molemmat.Juoma oli jo tekovaiheessa ihanan vaaleanpunaista. Pulloissa vieläkin hauskemman väristä!
(tuossa ei näy niin hyvin, otan vielä paremman kuvan...)
Leivoimme myös lasten kanssa marenkeja. Hauskoja ja helppoja tehdä! Löysin erään blogin, jossa oli leivottu mm. turkinpippurimarenkeja ja mariannemarenkeja! Pitääpäs kokeilla niitäkin! 


Saunakammarin "pieni pintaremonttikin" alkaa olemaan valmis! Juhannusvieraat pääsevät testaamaan tilat sitten perjantaina:) Ostin tänään Jyskin alesta koreja Lundian hyllyille, niin saa kaikki pyykkiaineet järjestykseen sinne. Juhannusta odotellen! Se pakollinen kaupassakäynti valtavassa ruuhkassa vaan ei niin houkuta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti