maanantai 27. kesäkuuta 2011

Juhannustunnelmaa

Juhannukseksi meille saapui muutamia kyläilijöitä saunomaan ja istumaan "suviyössä"... Noh, sauna oli hyvä (niinkuin meidän sauna aina on) mutta suviyö oli melko itikkainen ja huitomista riitti. Testissä oli jos jonkinlaista karkotetta ja kynttilää... Viimein yöllä keksittii sytyttää roihut aivan viereemme tupruttamaan, niin se hieman vähensi kuokkavieraiden määrää. Oli ihan mukavaa ja leppoisaa. Lähinnä keskityimme SYÖMISEEN;) Olin leiponut kaksi synttärikakkua!


Mansikka-raparperi-valkosuklaakakku oli menestys! Tein sitä ensimmäistä kertaa. En ollut aikaisemmin ajatellut, että raparperi sopii näin hyvin juustokakkuun. Kakku oli sopivasti makea ja kirpsakka samaan aikaan:) Ohjeen löysin Kinuskikissan ihanilta sivuilta ja sitä hiukan soveltaen syntyi tämä juhannusherkku.


Toinen kakku oli Baileys-kakku, ei niin komea päällepäin, mutta mahtava maku on taattu! Baileys-kakku kaurakeksipohjalla on varma juhlien menestys! Tämä "nuoltiin" viimeistä murusta myöten;)

Saunan päälle olikin sitten suolaisia herkkuja. Patonkia, ruisleipää, tsatsikia (kiitos M!), fetasalaattia, peruna-parmesaanisalaattia, katkarapusalaattia (kiitos E!) ja lohta. Juomana tarjoiltiin sangriaa.


Peruna-parmesaanisalaatin ohjeen haluan jakaa kanssanne, koska se oli NIIIIN HYVÄÄ!

PERUNA-PARMESAANISALAATTI

1 kg uusia perunoita
nippu kesäsipulin varsia
nippu rucolaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
100 g parmesaanijuustoa
suolaa
mustapippuria
0,5-1 dl oliiviöljyä
Keitä uudet perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä hieman.
Hienonna sipulin varret ja revi rucola haarukkapaloiksi.
Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi.
Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa ja kaada joukkoon sen verran oliiviöljyä, että salaatti on sopivan kosteaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.



Juhannustunnelmaa...




Vapulla oli paras hyttys-suojapuku, kiitos Vekaranan.


Yksi lukuisista hyttys(houkutin)kynttilöistä...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti