tiistai 7. kesäkuuta 2011

Pallo ja meriTerveisiä aurinkoisesta Tukholmasta! Silja Symphony oli siisti ja mukava laiva, ennenkaikkea todella lapsiystävällinen. Lapset oli huomioitu kaikin tavoin jokapaikassa ja lapsille oli omaa ohjelmaa läpi koko risteilyn. Seurueemme lapset tosin olivat kaikki melko pieniä "Muumien kielimatkoille", mutta pelkkä muumien näkeminen oli jo kivaa! Perhehytti oli riittävän iso (suurempikin olisi voinut olla), kaikki vaunut ja laukut mahtuivat ihan hyvin. Tavallista 4h-hyttiä ei oikein olisi voinut ajatella vaihtoehtona kahden lapsen tavaroiden kanssa.Lasten mielestä laivan paras paikka oli leikkihuone ja siellä pallomeri! Pallomeriä oli kaksi, yli 5-vuotiaille oma ja pienemmille oma, mikä oli erittäin hyvä asia. Leikkihuone oli ihan asiallinen ja siisti, siellä oli mahtavat wc-tilat myös vaipanvaihtoon ym. Lapset viihtyivät hyvin, kun aina välillä sai käydä pulahtamassa pallomereen! Myös seurueen 1-vuotiaat pystyivät hyvin leikkimään tuolla leikkihuoneessa ja jopa pallomeressä;) Laivan buffet-ravintola saa myös kiitosta monipuolisesta valikoimasta, kaikille lapsillekin löytyi herkkuruokaa yllinkyllin!Myönnän, että olisin voinut suunnitella Tukholmassa-olomme hieman tarkemmin, mutta toisaalta...lasten kanssa matkustaessa on ehkä mukavampi "vaan mennä" tilanteen sanelemalla tavalla ilman aikataulua. Onneksi ystäväperheemme on joustava ja samanhenkinen näissä asioissa ja kaikki olivat samaa mieltä päivän kulusta:) Hyppäsimme siis taksiin! Olimme ajatelleet, että menemme Junibackeniin, mutta koska "turvallisuus-syistä" sinne ei saanut viedä lastenrattaita EDES pikkuisimmille, jätimme sen suosiolla väliin. Seurueemme pienin nukkui nimittäin rattaissaan ja toiseksi pieninkin oli jo siinä hilkulla. Lisäksi olimme pakanneet kaikki (4) rattaat täyteen tavaraa...vaatteita, vaippoja, vesipulloja... Ja siis itse hämmästelin, että Junibacken on siis kokonaan sisätilaa? Olin kuvitellut sen mielessäni aivan erityyppiseksi paikaksi;) Ensi kerralla täytyy keksiä jokin ratkaisu tähän asiaan. Kävimme viereisessä Wasa-museossa, siellä oli enemmän aikuisille katsottavaa, mutta löytyi hyvä lounaspaikka ja lounaan jälkeen suuntasimme sillan yli ja rantaa pitkin kohti keskustaa. Kaikki lapset nukkuivat rattaissaan tässä vaiheessa. Ihana aurinkoinen päiväkävely (kaikki riipivät jo pitkähihaisiaan pois), juuri tälläinen oli niin mukavaa! Ja mitkä terassit!


Tukholmassa aika menee nopeasti, siellä on niin kovasti nähtävää ja koettavaa, mutta me viihdyimme kaikki ihan hyvin erään tavaratalon leluosastolla, lapset saivat valita mieleisiään matkamuistoja. Arvaatteko, että Kalle valitsi Brio-veturin;) Välipalat hoitui näppärästi pikaruokalassa ja taksi saatiin napattua yhden hotellin edestä! Tukholma oli kaunis ja aurinkoinen, päivä oli rauhallinen ja kiukuton:)


Laivalta sai kätevästi kaikkea iltapalaa ihan kahvilasta, lapset nukahtivatkin nopeammin kuin ensimmäisenä iltana, joten ÄIDIT suuntasivat tax-freehin ja siiderille:) Itse ostin jo kauan huokailemani ja haaveilemani Snö of Sweden-rannekorun. Päivän päälle irtosi kyllä makeat naurut ravintolan nurkkapöydässä, vaikka toisella puolella Bollywood-show pauhasi ja jengi biletti, meillä oli kuitenkin sen illan parhaimmat juhlat juuri siinä hetkessä, ystävien kesken:)
Seuraavana aamuna odotti taas notkuvat aamiaispöydät ja pallomeri:) Kalle otti jopa kasvomaalauksen, tai siis käsivarsimaalauksen! Tunnelma oli leppoisa ja laivasta sai poistua rauhassa omaan tahtiin, ei ollut ollenkaan semmoisia Tallinanlaivan tungoksia, vaan ihanan rauhallista! Suosittelen kyllä kaikille minilomasta haaveileville lämpimästi tuota risteilyä, kaikki oli helppoa ja kivaa! Aikuisten kesken lähtisin kuitenkin ehkä mielummin Tallinnaan, sen verran oli laiva lastattu lapsilla;)


2 kommenttia:

 1. Risteily sujui kaikin puolin yli odotusten, lasten kanssa reissatessa ei aina ne vedenpitävimmätkään suunnitelmat toteudu ;) Juuri hyvä siis näin!
  Uskomatonta kuinka vaivattomasti, ja hetkessä mukautuen matka sujui! Kiitos vielä kaikille osallistujille meidänkin perheen puolesta <3
  Ihanaa, kuinka onnellisia lapset olivat pienistä asioista, kasvomaalauksista, pallomerestä ja jälkiruokajäätelöistä.. Aliisa on hihitellyt päivien jälkeenkin että piti syödä siellä häkissä (=hytti) illalla hiljaa sipsiä kun pikkuveikka jo nukkui :)
  Kaiken tietysti kruunasi, kun toisena iltana naiset pääsivät hetkeksi istumaan ja shoppailemaankin!

  VastaaPoista
 2. Me oltiin juuri samalla laivalla seilaamassa kohti Tukholmaa. :) Itsekin meinasin, että olisi pitänyt kyllä paremmin suunnitella Tukholmassa olo aika. Muuten laivalla oli mukavat oltavat, paitsi ruokapaikkoihin oli kilometrin jonot ja ruoka loppui kesken..
  Hyvä tietää tulevaisuutta ajatellen, ettei junibackeniin saa ottaa rattaita. :o

  VastaaPoista