keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Voimaruokaa

Tänään käytiin juhlimassa ihanan tytön synttäreillä. Siellä oli ihanaa kakkua ja vaikka mitä herkkuja tarjolla! Kotona palattiin arkeen ja tehtiinkin sitten "voimaruokaa", eli oikealta nimeltään Peppi Pitkätossun voimavuokaa. Kalle kutsuu ruokaa aina voimaruuaksi;) Tämä ruoka kuuluu meillä kestosuosikkeihin ja on mukavaa vaihtelua tavalliselle "makaroonilaatikolle".


VOIMARUOKA syntyy näin:

*ruskista sika-nautajauheliha isossa kattilassa tilkassa kasviöljyä
(meillä suurperhemäärä eli 800g ja 5 litran kattila)
*lisää tomaattipyree
(meillä oli tuubillinen pyreetä, yksi pikkupurkkikin riittää pienempään annokseen)
*mausta kasvisliemikuutiolla, suolalla ja pippurilla
*lisää vesi ja kiehauta
(tuohon 5 litran kattilaan saa laittaa ainakin 1,5 litraa vettä)
*lisää rakettispagetit
(meillä oli pussillinen Torinon tummaa pätkää)
*pilko sekaan Koskenlaskija-sulatejuustoa 
(koko paketti menee!)
*kaada voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteessa n. 35-40 min.


Tästä ruuasta tulee niin voimakkaaksi, että jaksaa syödä isolla haarukalla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti