perjantai 9. syyskuuta 2011

Pyöräytä piirakka!

Pitkään on ollut jonossa tämä piirakkavinkki tänne! Kun kahvitellaan kavereiden kanssa, niin se suolainen menee aina paremmin kaupaksi. Olen kuitenkin huono keksimään mitään suolaista leivottavaa...PAITSI piirakoita, niitä on helppo pyöräyttää! Tässä vinkit:

Pohja on helpoin ja nopein tehdä ihan kaupan valmispohjista, niissä on valinnanvaraa. Viimeksi tein pohjat  Myllynparas-piirakkataikinasta, joka on jopa valmiiksi pyöreän muotoinen! Vuokaa ei tarvinnut myöskään erikseen voidella ja se TOIMI kyllä!

KINKKU-TOMAATTI-AURA-PIIRAKKA

-Myllynparas piirakkapohja
-kinkkusuikaleita
-kirsikkatomaatteja
-aurajuustoa maun mukaan
-maitorahkaa
-2 kananmunaa
-mausteita (suola, mustapippuri...)
-päälle vaikkapa emmental-juustoraastetta

Painellaan valmis pohja vuokaan tasaisesti ja täytteen ainekset vaan sekoitetaan keskenään, kannattaa aloittaa kananmunista ja edetä rahkan kautta mausteisiin ja muihin. Pilko tomaatit päällimmäisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 min.


KANA-VUOHENJUUSTO-PIIRAKKA

-Myllynparas piirakkapohja
-maustamattomia kanasuikaleita/fileitä
-oliiviöljyä
-Garam Masalaa ja currya
-vuohenjuustoa
-rahkaa
-2 kananmunaa

Painellaan valmis pohja vuokaan tasaisesti. Kuumennetaan pari ruokalusikallista oliiviöljyä pannulla ja lisätään siihen ensin Garam Masala ja curry (maun mukaan) ja sitten paistetaan kanat kypsiksi. Sekoitetaan kananmunat ja rahka ja lisätään joukkoon kanat. Vuohenjuusto pilkotaan täytteen päälle. Itse laitan vielä hieman mustapippuria. Paistetaan 200-asteessa n. 30 min.




Näistä piirakoista voi tehdä aivan niin montaa versiota kuin haluaa! Joskus teen siitä mitä kaapista löytyy...esim. jauhelihakastikkeenjämästä;) Maistuu niin lämpimänä kuin kylmänä ja yleensä loppuu kesken:)

2 kommenttia:

  1. Hei kiitti näistä! Huisin hyviltä näyttää. Rakastan vuohenjuustoa, namm... Tykkään yleensä enemmän suolaisista leipomuksista niin nämä ohjeet tulee tarpeeseen :)

    VastaaPoista
  2. Mun mies teki opiskeluaikoina aina suolaisen piirakan iltapalaksi, kun tulin kylään. Voi aikoja! Mie olen lohipiirakassa ässä.

    VastaaPoista