perjantai 29. elokuuta 2014

Syksy

Toivottavasti nyt toimii. Tyypillistä, että juuri kun päätän jatkaa blogiini kirjoittamista, tulee kaiken maailman tekniset ongelmat, salasana ei toimi (vaikka ihan varmasti oli oikein!)... Tämä blogger ei myöskään toiminut uudella tabletillani ja kaikki kuvat olivat siellä... Mutta kokeillaan nyt vielä! Tallennettuna on monia kirjoituksia kesältä! Aloitan kuitenkin syksyisemmällä fiiliksellä. Mistä tietää, että on tullut syksy? Ensimmäisenä voisi mainita sään?
Meijän eteinen näyttää ainakin ihan syksyltä. Eskarilainen tarvitsee kaiken maailman kampetta, puhumattakaan noista tytöistä. Muistan, että itse pienenä kaivoin syksyllä villalapaset esiin ja niissä mentiin sitten kevääseen saakka. Välituntisin ne kuivui luokkahuoneen patterin päällä, jos ennättivät, ja kotona leivinuunin päällä. Nyt lapsillani on kaiken maailman softshelliä ja goretexiä, ainakin pysyvät kuivina ja lämpöisinä!
Myös meijän perähuoneessa näyttää ihan syksylle. Ja tätä ei ole ollut ikävä. Pyykki ei oikein kuivu tuolla ulkona vesisateessa ja saunallekin mahtuu rajallinen määrä, joten pyykkiteline muutti taas talvikaudeksi sisälle. Rintamamiestalosta kun ei löydy kodinhoitohuonetta. Tästä en keksi mitään positiivisia puolia, paitsi ehkä tuoksu, joskus.


Tietty syksyllä, niin kuin muinakin vuodenaikoina, pitää hieman laittaa kynttilöitä ja sisustaa. Olen mieltynyt tällä erää punaiseen väriin. Se tuo ainaiselle joulu-fanille toivoa syksyn pimeyteen. Olen myös onnellinen, että hankin Partyliten kynttilöitä, koska ne on valmistettu parafiinista, jonka jämät lähtee pesemällä pois, toisin kuin steariinin. Suosittelen!

Tähän aikaan vuodesta tulee myös se tarve säilöä jotakin. Olen tehnyt useana syksynä omena-vanilja-marmeladia, niin tein nytkin. Helppo homma, kunhan laittaa tarpeeksi vaniljaa ja marmeladisokeria. Sain anopiltani tuollaisen aivan valloittavan mehulingon, jolla on valmistunut omenoista tuoremehua koko sakille. Vanhat laitteet on kyllä parempia kuin pussillinen uusia! Bonuksena tuo ulkonäkö, eihän tuota raaski kaappiin laittaa!

Tässä meijän syystunnelmia. Onhan se ihan mukavaa, että vuodenajat vaihtuu, vaikka olenkin kesäihminen, ja jouluihminen, tänä kesänä on ainakin saanut nauttia lämmöstä. Ei ole sellainen olo, että kesä loppui kesken, vaikka se lyhyt olikin. Toivon, että tää bloggeri suostuu nyt jatkossa paremmin yhteistyöhön, että saan nuo tallennetut juttuni kuvitettua ja julkaistua. Palataan!

 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti