maanantai 8. syyskuuta 2014

Pojalleni

Ensimmäiseni, nyt jo kuusivuotias esikoululainen. Tämä syksy toi mukanaan meille uutta, sellaisia asioita, että meidän täytyy taas molempien kasvaa hieman. Minun täytyy joka aamu luopua sinusta hetkeksi, katsella, kun reippaana menet taksille. Näytät niin isolta jo. Ja samalla vielä niin pieneltä. Sanot, että voit jo mennä yksin, ei tarvitse saattaa. Minua itkettää hieman, vaikka tiedän, että pärjäät.

Pitkän, ihanan kesän aikana olet oppinut vaikka mitä. Olet opettanut myös minua. Sinun ansiostasi minä osaan olla päivä päivältä parempi äiti. Kun reilu kuusi vuotta sitten synnyit, olin aivan hämilläni. Teit minusta äidin, tarpeellisen. Äitiys toi mukanaan valtavan upeita asioita, mutta myös niin kipeitä, kuohuttavia, pysäyttäviä. Olet kaksi kertaa sairastunut todella pahasti. Onneksi olemme selvinneet niistä molemmista. Minuun ne ovat jättäneet pysyvät arvet, ole sinä vahvempi, vaikka sinä sitä oikeaa leikkausarpea kannatkin. Minusta on tullut herkempi, varovaisempi, pelokkaampi. Ja mikä hassuinta, ehkä siksi myös vahvempi, parempi ihminen. Parempi äiti?

Sinun  naurusi on maailman aseistariisuvin asia. Sinulla on mahtava huumorintaju ja ihanaa, kun aina nauramme yhdessä. Pikkusiskot välillä ihmetellen katsovat, kun nauramme jotain älytöntä asiaa, jonka vain me tajusimme. Sinun kanssasi on kivaa tehdä kaikkea, olet luottohenkilöni kauppareissulla, suorasanainen makutuomari, ruuanlaittoni haaste. Olet yhtä herkkä kuin minä ja siitä asiasta joudummekin usein törmäyskurssille. Olet tunteikas, temperamenttinen ikiliikkuja, mutta minä kyllä pysyn sinun perässäsi. Meidän kotiimme mahtuu ilot ja surut. Itkut ja naurut. Toivon, että aina puhut minulle, olet yhtä avoin kuin nyt. Uskallat kiukutella, kehtaat halata ja pussata.

Sinulle poikani, minä toivon kaikkea. Vaikka sydämeni pakahtuu ja sattuu ihan kamalasti, kun olet jo niin iso, minä olen ylpeä, että olet jo eskarilainen, kohta koululainen. Toivon sinulle riemua, leikkiä ja oppimisen, oivaltamisen iloa. Ole juuri oma itsesi, sillä olet ihan täydellinen. Kiitos, että olet tehnyt minustakin paremman ihmisen, kokonaisemman aikuisen. Olet ihan huippu tyyppi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti