sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Melko hyvä suklaakakku ;)

 
Oikeesti tosi hyvä suklaakakku
 
3dl muscovado- (tai fariini)sokeria
150g suklaata (maun mukaan, vaikka tummaa...)
3dl lämmintä vettä
200g voita
n. 4dl (speltti)jauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl kaakaojauhetta
1tl suolaa
1dl mantelirouhetta
5 munaa
1prk Nutellaa
1prk Mascarponea
(koristeita päälle)
 
1. Vuoraa irtopohjavuoka (mun vuoka on halk. 23cm, kork. 7cm) leivinpaperilla, myös reunat
2. Sekoita sokeri, suklaa, voi ja lämmin vesi kattilassa, kuumenna kunnes suklaa on sulanut
3. Sihtaa jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe kulhoon, lisää suola ja mantelirouhe
4. Sekoita joukkoon suklaasula ja munat yksitellen, sekoita hyvin
5. Kaada taikina vuokaan, paista 200-asteessa n. 30-40 minuuttia, tää riippuu nyt uunista ym... Vahdi loppuaika. Kakku saa jäädä meheväksi, muttei liian ;) Itse kokeilen tikulla, eli silloin kun sitä ei juurikaan siihen jää, niin kakku on aikas ok.
6. Kun kakku on jäähtynyt (voi jäähdyttää vuoassa), niin leikkaa se kolmeen osaan. Sekoita Mascarpone ja Nutella notkeaksi ja levitä sitä kakun väleihin ja päälle.
7. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään, jos maltat.
 
 

1 kommentti: