maanantai 17. elokuuta 2015

Enkeli matkaan

Minulle on ottanut koville, että sinä kasvat isoksi ja lähdet kouluun. On ottanut koville, että maailma muuttuu. Maailma on iso ja pelottava, ja sinä olet pelottomasti sitä vastassa. Minä ihailen sinua. Välillä peitän kyyneleeni, milloin lakanapyykin taa, milloin nyyhkin vessassa. Joskus avoimesti silmät valuen vain katselen sinua. Voisin katsella sinua loputtomiin.

Huomenna se alkaa. Minä en saa unta. Sinä olet nukkunut jo hyvän tovin. Pakkasit reippaasti reppusi ja sanoit, että vain vähän jännittää. Minua kai jännittää eniten. En oikein tiedä miksi, koska olen kuitenkin varma, että pärjäät. Ehkä siksi, että olet jo niin iso ja minun olisi päästettävä sinut jo vähän kauemmaksi. Pikkuhiljaa siihen opettelen. 

Toivon mahtavia koulupäiviä. Pitäkää hauskaa kavereiden kanssa. Kuunnelkaa opettajaa ja luokkatovereita. Muistakaa, että aina saa kysyä. Pitäkää huoli kavereista ja antakaa kaikkien olla sellaisia kuin ovat. Pitäkää rikkautena sitä, että meitä on niin monenlaisia. Ottakaa se ujoinkin kaveri mukaan leikkiin ja puolustakaa heikointa. Kertokaa heti, jos näette jotain kiusattavan. Älkää itse kiusatko. Jos on paha mieli, kertokaa aikuiselle, kyllä asiat kääntyvät aina parhain päin.

Äiti täällä kotona on onnellinen, ylpeä sinusta, koululainen. Toivon, että osaan olla sopivasti mukana koulutaipaleellasi. Sinä opit uutta joka päivä, mutta niin opin minäkin. Kulje turvallisesti, enkeli matkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti